Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Biblioteku

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Biblioteku za slijepa i slabovidna lica BiH gdje je razgovarao s direktorom Biblioteke Sakibom Plehom.

Tijekom susreta razgovaralo se o radu knjižnice, te o knjižnom fondu koji trenutno broji 23.302 jedinica u više dostupnih tehnika: Brailleovo pismo (brajica), audio i digitalna tehnika, uvećani tisak. Razgovaralo se i o problemima s kojima se knjižnica susreće, a među njima je pravno-statusni položaj i otežano financiranje Biblioteke.

Direktor Pleh se zahvalio Predsjedniku Federacije BiH na ovoj posjeti i istaknuo da je ovo prva posjeta jednog predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine ovoj ustanovi, te istaknuo da su 75% korisnika ove biblioteke stanovnici Federacije BiH, pa je razumljiv senzibilitet predsjednika F BiH Marinka Čavare za ovu ustanovu.

Predsjednik Federacije BiH poručio je da je izuzetno važno istaknuti značaj ove Biblioteke koja mnogim osobama pruža pomoć ne samo u Federaciji BiH nego i u cijeloj regiji. „Ovom posjetom želim istaći važnost rada Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH. Nadam se da ću ovom posjetom utjecati na one koji imaju i mogućnost i dužnost da pomognu rad ove i sličnih institucija, jer osobe koje su korisnici ove biblioteke zaslužuju više senzibilnosti čitavog društva. Institucije i sve razine vlasti u Federaciji BiH i BiH moraju prepoznati rad ove institucije i dati doprinos da one još bolje funkcioniraju.“ izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

 

 

24 Novembra, 2016

Komentariši