IZLOŽBA TIFLOTEHNIČKIH POMAGALA

U okviru Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH nalazi se stalna postavka tiflotehničkih pomagala koje koriste slijepe i slabovidne osobe u svakodnevnom životu. Danas su izložbu posjetili direktor i uposlenici Kantonalne javne ustanove Porodično savjetovalište Sarajevo s ciljem što boljeg upoznavanja potreba ove populacije.

Direktor KJU Porodično savjetovalište gdin. Senad Alić ovom prilikom izjavio je: „Porodično savjetovalište Kantona Sarajevo u okviru svoga djelovanja daje podršku porodici i porodičnom sistemu. Posjeta Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH jeste jedan vid obezbjeđenja što kvalitetnijie usluge na način da smo se danas upoznali sa tiflotehničikm pomagalima koje koriste slijepe i slabovidne osobe. Razumijevanjem poteškoća u funkcionisanju svakog čovjeka pa tako i slijepe i slabovidne osobe naše usluge postaju kvalitetnije i bolje.“

Stalna postavka tiflotehničkih pomagala u našoj biblioteci ima za cilj da potrebe slijepih i slabovidnih osoba približi široj javnosti, što smo ovom posjetom i postigli.

 

 

SONY DSC

SONY DSC

 

3 Augusta, 2017

Komentariši