Općina Centar Sarajevo pomaže rad Biblioteke

Općina Centar Sarajevo kontinuirano podržava rad Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, te je i ove godine izdvojila 5.000 KM za knjige u zvučnoj tehnici na CD-u. Tim povodom delegacija Općine Centar Sarajevo Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, posjetili su Biblioteku i potpisali sa direktorom Sakibom Plehom Protokol o realizaciji sredstava JU Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u BiH. 
– Svake godine Općina Centar pomaže naš rad sa 3.000 KM, ali ove godine nas je lijepo iznenadila i dodijelila iznos od 5.000 KM, razliku novca ćemo usmjeriti za troškove dostave knjiga na kućne adrese naših korisnika koji nisu u mogućnosti posjetiti Biblioteku. Naravno, slijepa i slabovidna lica koja žive na području Općine Centar Sarajevo imaće prioritet. Nadam se da će i druge sarajevske općine izdvojiti određena sredstva, te na taj način ne samo pomoći rad Biblioteke već i unaprijediti kvalitet života svojih stanovnika koji zbog gubitka vida koriste naše usluge – istakao je direktor Biblioteke Sakib Pleh.
Gospodin Mustafa Resić u razgovoru sa novinarima istakao je dobru organizaciju rada Bibloioteke, te njen značaj kazavši da je za rad Biblioteke samo planeta granica, tj. da svi slijepi i slabovidni sa našeg govornog područja koriste usluge Biblioteke na svim kontinentima. 
Nošeni potrebama i željama naših korisnika, a suočeni sa teškim finansijskim problemima svjesni smo da samo radom možemo opstati i napredovati.

 

 

 

25 Maja, 2018

Komentariši