Audio izdanje knjige „Menadžment ljudskih resursa“ prof.dr. Zijade Rahimić

Na Ekonomskom fakultetu Sarajevo 12.10.2022.  promovisana je prva audio akademska knjiga iz oblasti ekonomskih nauka u BiH – “Menadžment ljudskih resursa” čija je autorica redovna profesorica sa Katedre za menadžment i organizaciju dr. Zijada Rahimić. Knjiga je snimljena u tonskom studiju Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Republici Bosni i Hercegovini 2022. godine u digitalnoj tehnici na CD-u u Daisy formatu. Knjiga je prilagođena za slijepe i slabovidne osobe, ali i sve druge osobe koje ne mogu koristiti printanu građu. Nesebičan i iznimno važan doprinos prof. dr. Rahimić je dala, stvaranjem audio knjige, za slijepe i slabovidne osobe.

“Činjenica je da zaposlenje i rad igraju veoma važnu ulogu u životu čovjeka. Često se može čuti da je za slijepe i slabovidne osobe, ali i druge osobe s invaliditetom, važan osjećaj biti koristan. Upravo je taj osjećaj korisnosti i svrhe za invalidna lica možda i bitniji od materijalne koristi. Cilj ovog prilagođenog izdanja jeste podizanje svijesti poslodavaca o stvarnim radnim sposobnostima osoba s invaliditetom i motivisanje na što intezivnije zapošljavanje po principu jednakih mogućnosti za sve.” Istakla je profesorica na promociji.

Iz Biblioteke za slijepa i slabovidna lica, kao i Udruženja slijepih Kantona Sarajevo pozdravili su i zahvalili na ovom značajnom doprinosu. “Posebnu zahvalnost dugujemo prof. dr. Zijadi Rahimić bez koje danas ne bismo bili ovdje. Ona je prelijepu ideju vrlo brzo pretvorila u djelo na način da je sadržaj svoje knjige pročitala u tonskom studiju Biblioteke. Zahvaljujući profesorici, od danas naši članovi mogu čitati i mnoga toga naučiti iz knjige „Menadžment ljudskih resursa“. ” Zaključila je mr. Sanela Osmanagić, pomoćnica direktora Biblioteke za slijepa i slabovidna lica  i urednica izdanja.

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica zahvalna je Ekonomskom fakultetu što je na ovaj način učinio da i mi budemo dio obilježavanja velikog jubileja 70 godina njegovog rada. Također smo zahvalni Federalnom ministarstvu kulture i sporta, naročito gospođi Tidži Mekić, koja je prisustvovala promociji. Promociju su podržali Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo kojeg je predstavljao Vehid Hajduković i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo čije predstavnice su bile Senija Okić predsjednica i Safeta Baković.

13 Oktobra, 2022

Komentariši