PROJEKAT “IZDAVANJE ČASOPISA SVJETLO MISLI I SNIMANJE KNJIGA NA CD-U”


U Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH je u toku realizacija projekta "Izdavanje časopisa Svjetlo misli i snimanje knjiga na CD-u".
U okviru dvanaeste faze projekta, u toku mjeseca januara 2017. izdali smo časopis "Svjetlo misli" 1/17. i snimili knjigu "Marsovac" autora Andy Weira, bestseler Njujork tajmsa. Mark Vatni, astronaut iz misije Ares, sticajem nesrećnih okolnosti ostao je na Marsu, a posada njegovog broda vjeruje da je Mark skončao na Crvenoj planeti. Ali Vatni je odlučio da se ne preda…

U časopisu “Svjetlo misli” broj 1/17. nastavili smo objavljivati tekstove i zvučne priloge u rubrikama nova djela, književnost, jezička kultura, promocije, prikazi, stvaralaštvo slijepih… I ovaj broj, kao i prethodne, svojim prilozima obogatili su naši spoljni saradnici mr. Slobodan Stanković, Jadranko Strižak, Jasminka Đuliman i Selmir Isaković.
Zahavljujući ovom projektu obogatili smo knjižni fond u našim isturenim odjeljenjima u Gradačcu i Travniku.
Časopis i knjiga u zvučnoj tehnici (na CD-u) namijenjeni su slijepim i slabovidnim korisnicima Biblioteke. Sve usluge korisnicima Biblioteka pruža bez naknade, a knjiga i časopis će se dostaviti na kućnu adresu poštom. Slijepe i slabovidne osobe iz Sarajeva knjigu i časopis će preuzeti lično u prostorijama Biblioteke, a osobama koje nisu u prilici doći do Biblioteke dostaviti ćemo bibliobusom.
Projekat se realizira uz podršku Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID).

17 Februara, 2017

Komentariši