P R O G R A M OBILJEŽAVANJA 15.OKTOBRA – MEĐUNARODNOG DANA SLIJEPIH

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, Sportsko društvo slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo i Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini ove godine zajednički organizuju obilježavanje 15.oktobra – Međunarodnog dana slijepih.

Planirane su sljedeće aktivnosti:

11:30 do 12:00 sati okupljanje u Udruženju;
12:00 sati polazak iz Udruženja, polaganje cvijeća na spomenik ubijenoj djeci Sarajeva, nakon čega će se nastaviti šetnja do općine Stari grad, susret sa načelnikom općine, zakuska. Ako bude loše vrijeme umjesto šetnje organizovaće se takmičenje u pikadu, u Udruženju slijepih KS.

U 14:00 sati – U Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini biće organizovana prezentacije knjige „Ratni dnevnik '92“ Priče o raji i papcima”, autora Imera Peze, prilagođene zvučnoj tehnici za potrebe slijepih i slabovidnih osoba.”

U 17:00 sati – U Udruženju slijepih Kantona Sarajevo organizovaće se prezentacija u zvučnom formatu Izbornog zakona BiH i Zakona o finansiranju političkih partija. O zakonima će govoriti Fikret Zuko.

U 17:30 sati – U Udruženju će biti organizovana promocija Brajevog pisma. Promotor Vehid Hajduković.
Po završetku promocije organizovaće se druženje uz prigodan program.
Pozivamo članove Udruženja i njihove prijatelje da se, u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloživim vremenom, uključe u ove aktivnosti ili u bar neke od njih.
Zbog organizacionih razloga bilo bi korisno da se prijavite u kojim aktivnostima želite učestvovati.
Molim vas, da ove informacije podijelite i sa članov

12 Oktobra, 2018

Komentariši