Prvi bibliotečki sajam na Filozofskom fakultetu u Sarajevu: Pozitivne reakcije studenata

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu organiziran je Prvi bibliotečki sajam, čiji je cilj bio potaknuti studente na doniranje knjiga, skripti, članaka, odnosno svega što su koristili u toku studija, a što im više nije potrebno, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekt je inicirala Biblioteka Filozofskog fakulteta u saradnji sa Studentskom asocijacijom pomenute ustanove (STAFF).

Na jednodevnom sajmu je učestvovala i Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH, koja je izložila djela na Brajevom pismu, CD-ove i tome slično.

Nadina Grebović-Lendo, šefica Biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, izjavila je kako je cilj sajma prvenstveno promocija bibliotečko-informacijskih usluga koje nudi Biblioteka, ali i druženje sa studentima kroz razmjenu knjiga.

“Tako smo sa studentskom organizacijom dogovorili i organizirali da imamo predstavnike svih odsjeka na našem fakultetu koji će donijeti publikacije koje su već koristili prethodnih godina studija i rado ih pokloniti svojim kolegama ukoliko im one ne trebaju”, pojasnila je Grebović-Lendo.

Dodala je kako je Biblioteka svoje viškove ponudila studentima za razmjenu i poklon, što se danas pokazalo kao jedan dobar plan.

”Također, Biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je danas prezentirala osam svojih bibliotečko-informacijskih usluga u globalu i neke pojedinačne usluge kao što su pretraživanje našeg kataloga, potom baza podataka kojim Biblioteka ima pristup i slično“, istakla je Grebović-Lendo.

 

Anadolu Agency

 

11 Oktobra, 2018

Komentariši