Magistranti FPN-a u posjeti Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u RBiH

Od ove akademske godine na Master studiju Fakulteta poltičkih nauka Sarajevo uveden je novi predmet – Uvod u mediologiju. Predmet koji je do sada bio prisutan samo u pojedinim zemljama regije.
Uvod u mediologiju, tačnije mediologija općenito u zonu svog interesovanja i istraživanja obuhvata i biblioteke – njihov nastanak, djelovanje, specifičnosti u radu, izmjene koje nastaju usljed novih medija i tehnologija i sl.
U sklopu nastave i vježbi iz predmeta Uvod u mediologiju ovog četvrtka 14.11.2019. godine asistentica Enita Kapo-Čustović je sa grupom studenata prve godine drugog ciklusa posjetila Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u RBiH. O potrebi nastanka, radu i specifičnostima djelovanja i značaju ove biblioteke studentima je detaljno predavanje održao direktor Biblioteke Sakib Pleh.
Kod asistentice, a i studenata ova posjeta je pobudila interesovanje za učešće u čitanju i snimanju djela za potrebe Biblioteke, a što bi dugoročno moglo rezultirati obostranim zadovoljstvom.
Asistentica Enita Kapo-Čustović, kao i studenti su prezadovoljni napustili jedinstvenu instituciju kulture u BiH.
Učenici, članovi sekcije Klub čitalaca OŠ „Isak Samokovlija“ uzrasne dobi četvrtog i petog razreda posjetili su Biblioteku, učili Brajevo pismo i snimili fonotest kako bi u narednoj godini dali svoj doprinos projektu „Djeca čitaju djeci“ kao što su to isto uradili njihovi drugari u prošloj školskoj godini pročitavši knjigu „Olovka pustolovka“ autora Šime Ešića . Zahvaljujemo se OŠ „Isak Samokovlija“ na čelu sa direktoricom Nevzetom Doljančić i voditeljicama projekta, profesoricama razredne nastave, Nađi Šteti i Ajki Karić.

15 Novembra, 2019

Komentariši