Moj osmijeh je moja osveta – Dobro uvijek pobjeđuje

 

Predstavljanje drugog izdanja knjige i CD-a "Moj osmijeh je moja osveta" autorice Dževe Avdić, koja govori o genocidu u Srebrenici iz sjećanja devetogodišnje djevojčice, upriličeno je u srijedu u Mostaru.
Autorica pisanom riječju odgovara na počinjeni grijeh čovječanstva i sudjeluje u povijesnom sjećanju na krvavi srpanj u Srebrenici, rečeno je tijekom promocije.
''Motiv nastajanja knjige je nemilosrdni događaj iz rata koji pamtim, a koji je meni i mojim vršnjacima oduzeo djetinjstvo'', naglasila je Avdićeva, kazavši kako je knjiga nastala isključivo iz potrebe da žrtva progovori.
''Jedinstvena poruka moje knjige jeste da, pored svog bola i okrutnosti koji sam preživjela, pokažem i dokažem da dobrota i dobro uvijek pobjeđuju'', poručila je autorica.
Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Sakib Pieh kazao je kako je Avdićeva knjigu snimila u tonskom studiju za potrebe slijepih i slabovidnih osoba u Bilblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH.
Dodao je kako se radi o jedinoj knjižnici u Bosni i Hercegovini koja slijepim i slabovidnim licima omogućava korištenje knjižničarske građe u njima dostupnim tehnikama, kao što su audio digitalna tehnika, uvećani tisak i Brailleovo pismo.
Knjiga "Moj osmijeh je moja osveta" prvi put je objavljena u srpnju prošle godine, a prevedena je na perzijski i engleski jezik. Izdavač knjige je Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti međunarodnog prava u Sarajevu.
Dževa Avdić rođena je u Zelenom Jadru kod Srebrenice. Nakon agresije na BiH s obitelji i sugrađanima protjerana je iz rodnog grada i tada je kao devetogodišnjakinja privremeno živjela u Tuzli, od 1996. godine živi u Vogošći.

25 Maja, 2017

Komentariši